Klubben


”Att dansa är att leva!” – EBBA Dansklubbs motto

EBBA Dansklubb är såväl en uppskattad socialdansklubb som en väletablerad tävlingsklubb. Vi håller till i vår egen klubblokal i Tullinge. Ibland har vi även kurser på andra platser i Stockholm. EBBA Dansklubb är medlem i Svenska Danssportsförbundet (DSF) som är en del av Riksidrottsförbundet (RF). De danser vi lär ut i vår verksamhet dansas i hela Sverige och vi har välutbildade och erfarna instruktörer på våra kurser och läger. Vi är en ideell idrottsförening vilket innebär att det är medlemmarna som utför allt arbete inom klubben. Allas insatser är viktiga för att klubbens verksamhet ska fungera!

EBBA:s kursverksamhet

Vår kursverksamhet består av nybörjarkurser upp till avancerade kurser i bugg, boogie woogie, foxtrot och vid några tillfällen har vi kört Salsa och Lindy hop. Vi riktar oss till alla åldrar och har alltså såväl barn- och ungdomsverksamhet som kurser för vuxna. Läs mer under Kurser. Vi anordnar även helg- och extrakurser inom såväl ovanstående danser som till exempel Lindy hop, Fox med inslag från andra danser, Gammeldans  och andra spännande danser. Vi har många egna välutbildade och erfarna instruktörer till både vår kursverksamhet och våra helgkurser. Ibland händer det även att vi tar in duktiga externa instruktörer.

EBBA:s tävlingsverksamhet

EBBA Dansklubbs tävlingsframgångar har varit många under årens lopp både i Sverige och internationellt och våra många duktiga tävlingspar fortsätter att kämpa och göra oss stolta! Läs mer under Tävlingar. Under 2010 arrangerade EBBA även SM i BRR. EBBA höll under våren 2011 även sin första R-tävling, EBBA-Bouncet, och detta gav mersmak så därefter har EBBA Bouncet körts vid ett flertal tillfällen. Varje år på hösten försöker vi arrangerar ett klubbmästerskap (KM).

EBBA:s sociala verksamhet

Vår duktiga och påhittiga Evenemangsgrupp brukar anordna minst två uppskattade och roliga fester per år, ibland med spännande teman. Sen anordnar vi även då och då danskvällar, ofta på söndagskvällar, med såväl kända som mindre kända moderna dansband. Varje torsdagskväll under terminstid är det trivselkväll kl. 20-22 på EBBA.

EBBA-historia

Vad betyder namnet?
EBBA står för Elektros Beryktade Bugg- och Akrobatik dansklubb

När bildades klubben?
EBBA Dansklubb bildades i januari 1985 på Elektrosektionen på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH).
Klubben är nu en fristående dansklubb, men står kvar som kårförening på KTH.

Inför EBBAs 20 års jubileum 2005 skrev en av grundarna, EBBA:s första ordförande, ner en berättelse om hur det hela började och utvecklade sig. Läs Liten EBBA-historik här.