Våra kursnivåer


Det är naturligtvis väldigt svårt (för att inte säga omöjligt) att beskriva vilken kurs just DU ska gå, men här nedan gör vi ett försök. För dig som dansat socialt i många år och känner det rätt bekväm på dansgolvet, men inte gått så mycket kurs, rekommenderar vi att du startar antingen på kursnivå 3 eller 4, men det är naturligtvis en ren gissning. Tänk på att danser kan förändras med tiden (bugg till exempel), så att gå ner en nivå kan vara en god idé för att lära sig eventuella ”nyheter”. Alla kurser bygger ju på det vi lärt oss tidigare, så hoppar man över grunderna är det stor risk att vi försöker bygga oss ett dansant korthus som rasar så fort det börjar svänga lite mera. Ju bättre dansare du vill bli, ju mer grunder bör vi ju trots allt nöta!

Kursnivå 1
För dig som inte dansat denna dans tidigare, och vill lära dig ordentligt från grunden. Vi koncentrerar oss på grundsteg, hållning och framför allt förningsteknik och dansanthet. Kursens fokus är att lära sig att verkligen föra och följa dansens grundläggande figurer, så att paret verkligen dansar tillsammans i stället för att varje part går omkring i sina egna fördefinierade (statiskt inlärda) steg. Om du gått en grundkurs någon annanstans bör du nog börja med en grundkurs hos oss. Pssst. Det är inte förbjudet att gå denna kurs flera gånger.

Efter denna kurs är det definitivt dags att göra entré på socialdansgolvet!
………………………………………………………………………………………………………………..

Kursnivå 2
För dig som dansat en kurs eller två tidigare, och vill befästa grunderna ordentligt. Vi lägger till nya turer/figurer och höjer tempot, men naturligtvis med stort fokus på grundteknik som föra och följa och dansanthet. Denna kurs kan och bör man gå flera gånger för att verkligen nöta in tekniken. Har du gått några kurser någon annanstans, är detta nog en bra start att komma in i klubben.

Att vi ger oss ut och socialdansar lite, för att praktisera det vi lärt oss, är absolut rekommenderat!
………………………………………………………………………………………………………………..

Kursnivå 3
Här gäller det att du börjar behärska grunderna, även i aningen högre tempo med bibehållen kontroll.Vi komplicerar turerna/figurerna en aning för att se om tekniken verkligen fungerar när det behövs,. Vi testar lite mer avancerade figurer och jobbar med musikanpassning. Denna kurs kan och bör man gå flera gånger.

Nu börjar danssuget få dig att vilja socialdansa/träna så mycket det bara går!
………………………………………………………………………………………………………………..

Kursnivå 4
Här måste grundtekniken sitta i ryggraden och fungera ”av sig själv” i både högt och lågt tempo. Du kan föra/följa lätt med god kontroll. Du bör lägst ha förkunskaper motsvarande nivå 3, Påbyggnad och gärna vana från socialdansen. Vi övar/vidareutvecklar allt från grundteknik, nya roliga turer och det som krävs för att få ett bra flyt på dansgolvet. Denna kurs kan man går hur många gånger som helst och hitta något nytt.

Kan man dansa för ofta? Snurrträna på väg till kaffeautomaten?
………………………………………………………………………………………………………………..

Kursnivå 5
Här sätts alla kunskaper på prov. Vi rekommenderar starkt att du gått de lägre kurserna flera gånger, så att grundtekniken bara behöver finputsas. Här provar vi alla möjliga och omöjliga sorters övningar. Vi leker till musiken, utforskar rytm- och rörelsevariationer, you name it, we’ll do it För dig som börjar fundera på att kanske, kanske, tävla, är detta en bra plats att känna efter. Till denna kurs krävs uppdans!

Vi sover med dansskorna på.
………………………………………………………………………………………………………………..

Tävlingsträning
Tävlingsträningen i bugg riktar sig till aktiva tävlingspar och förutsätter att paret har en egen drivkraft och målbild med sitt deltagande på kursen. Träningen kommer ske både individuellt och i grupp föra att utveckla er dansbasic, buggbasic och egen stil & performance. Mental träning och träningsplanering är ett naturligt inslag under träningen.