Fox 2


När:
14 mars, 2017 kl. 18:40 – 20:00
2017-03-14T18:40:00+01:00
2017-03-14T20:00:00+01:00
Var:
Stora Salen
Fox 2 @ Stora Salen

Fox är en pardans som kan dansas till flera musikstilar och i de flesta sammanhang. Det är en modern utveckling av foxtrot men i foxen finns inga bestämda steg eller mönster, vilket ger stort utrymme för föraren att tolka musiken. För ett danspar som har bra kroppskontakt och känsla för musiken finns nästan inga gränser för den magi som kan skapas på dansgolvet. För detta behöver både föraren och följaren ha god kroppskontroll, balans och förståelse för både sin egen och partnerns roll i dansen.

Är du osäker på vilken kursnivå du ska välja? Vi hjälper dig gärna.

Beskrivning Fortsättningskurs
Med goda grunder i föra/följa kan ni lära er hur man kan variera dansen och anpassa den till musiken. Vi repeterar grundtekniken men dansar också till lite högre tempo och provar olika fattningar. Vi lägger lite mer vikt vid tekniker som förarna kan använda för att utveckla sin egen stil och för följarna att förstå olika typer av förning.

Kursinnehåll: Olika fattningar, stegvariationer, snurrar, vändningar, musikanpassning, begrepp som ”gnuss” och ”kinda”, grundsteg, frame, balans, kontakt.

För att gå denna kurs ska du kunna föra respektive följa och du bör ha gått minst en grundkurs och socialdansar då och då.