Fox Ombytta roller


När:
7 oktober, 2017 kl. 10:00 – 16:00
2017-10-07T10:00:00+02:00
2017-10-07T16:00:00+02:00
Fox Ombytta roller

Välkomna till en dag i ombytta roller i fox!
Just nu har det blivit väldigt populärt att vilja börja lära sig dansa ”den andra rollen” varför vi tänker prova på att ha en kurs i ombytta roller i fox.
Förkunskaper krävs. Passar dig som kan dansa den ena rollen och känna dig trygg i den, och nu vill lära dig den andra rollen. Kanske har du dansat båda rollerna men vill gå igenom grunderna. Förmodligen dansar du socialt en del. Kursen är vad den låter, en grundkurs som omfattar den grundläggande tekniken i grundsteg, förning, vändningar som blir till snurrar. Vi kommer gå snabbt fram, du får grunderna teoretiskt och praktiskt, sedan behövs övning framöver så du blir bekväm i den nya rollen.

Vi lägger fokus på en bra grundteknik, individuell känsla, föra, följa med tydlighet och samspel i dansparet. Under kursen kommer alla dansa med alla. Beroende på hur många och vilka som anmäler sig så kan det hända att du ibland behöver din vana roll. Detta innebär att man kommer bli antagen oavsett roll, så ingen panik att jaga danspartner.

Kursinnehåll: Olika fattningar, positioner och förningspunkter, Grundsteg med variationer, vändningar åt höger och vänster som blir till snurrar. Medvetenhet om egen balans, kroppskontroll, tyngdpunkt, kommunikation och samspel i paret mm.

Varmt välkommen till en tillåtande, utvecklande kurs där vi kommer ha roligt, förmodligen känna frustation och skratta tillsammans. Förhoppningsvis så stärks din lust och mod till att dansa bägge rollerna framöver.

Pris: 300 kr för icke medlem i Ebba och 200 kr för medlemmar
Kaffe ingår på efteriddagen och lunch finns att köpa i pizzerian som finns i samma byggnad, Ica som ligger ca 300 meter bort, eller om du tar med egen mat. Det finns en micro att låna och självklart finns det kylskåp också.